Afgelopen jaar is AmusementProf bezig geweest met de engineering van een type schommel dat eigenlijk al erg lang bestaat; de overslagschommel. Overslagschommels waren vroeger in veel speeltuinen en op kermissen te vinden en waren daar erg populair. Waarschijnlijk hebben veel 40-plussers er nog mooie herinneringen aan over gehouden. Dit was voor AmusementProf de reden om deze schommel opnieuw te ontwikkelen, uiteraard volgens de huidige normen.

De overslagschommel is in de loop der jaren bijna helemaal verdwenen. Dit heeft onder andere te maken met de risico’s die de schommel met zich meebrengt en de speeltoestel normen die steeds aangescherpt worden. Met de nieuwe ontwikkeling vanuit AmusementProf wordt het risico dat een persoon in aanraking komt met de loopton of het contragewicht geëlimineerd, dit vanwege het startplateau op drie meter hoogte te maken. Bijkomstig effect is dat het totale toestel een stuk groter wordt en voor nog meer beleving zorgt!

De overslagschommel wordt in beweging gezet door gewichtsverplaatsing in de loopton. Mensen maken een lopende beweging in de ton. Er wordt dus geen elektromotor gebruikt, waardoor het geen attractie is maar simpelweg een gaaf speeltoestel. Het leuke van deze nieuwe overslagschommel is dat in iedere schommelarm plek is voor twee personen. Ouders kunnen dus samen met hun kinderen gebruik maken van de schommel. Het startplateau en de looptonnen zijn voorzien van veiligheidsdeuren, die tijdens het schommelen elektrisch gesloten worden.

Op dit moment is AmusementProf druk bezig met de bouw van het prototype. Zodra de testfase is afgerond, laten zij zeker van zich horen! Bij vragen of interesse, neem gerust contact met hen op.

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: