Parc Ganuenta - Impressie

Zwembad in Bungalow

Een weekendje reserveren voor € 1.850,- exclusief eventuele extra’s zoals de eindschoonmaak is geen uitzondering meer. “Wij houden het voorlopig bij drie twaalf persoons luxe vakantie villa’s met inpandig zwembad om het product exclusief te houden en schaarste te creëren op het aanbod,” aldus Evert van de Beek, ontwikkelaar en eigenaar van Parc Ganuenta: een kleinschalig resort aan de voet van de Zeelandbrug en gelegen naast de jachthaven in het plaatsje Colijnsplaat.

Met een open blik en zonder enige voorkennis heeft initiatiefnemer Van de Beek een totaal nieuw premium bungalowpark concept in de markt gezet samen met partner Bruil uit Ede. Parc Ganuenta is gelegen aan het Nationaal Park Oosterschelde met een open verbinding naar de Noordzee en een jachthaven met zo’n vijfhonderdvijftig zeewaardige zeiljachten. Het dorpje Colijnsplaat heeft circa twaalfhonderd inwoners en alles wat je nodig hebt voor een short-break zoals een bakker, supermarkt een visafslag en uitstekende (vis)restaurants op loopafstand van het park. Colijnsplaat is vanuit alle windstreken prima bereikbaar, Antwerpen en Rotterdam liggen op 45 minuten rijden en we zitten 3 uur rijden van het Ruhrgebied.

Zoals bij veel van deze plannen was net de aankoop van de gronden geregeld toen de kredietcrisis om de hoek kwam kijken. Alles stond op z’n kop, zekerheden waren verdwenen en vele hindernissen lagen op de loer.

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken, traditionele verhuurders pasten niet bij het concept van Parc Ganuenta

“Onder druk wordt alles vloeibaar. Destijds hebben we met onze ideeën een rondje gemaakt langs de velden en hebben we praktisch alle landelijke verhuurders gesproken. Landal, Roompot, CenterParcs en Hogenboom, voor iedereen is dit het bekende rijtje dat je afgaat wanneer je als ontwikkelaar op zoek bent naar een landelijke verhuurder. Toch kwamen wij er niet uit met de traditionele spelers omdat ze in eerste instantie de bouwwijze veel te luxe of te hoogwaardig vonden of onze opzet qua aantallen te klein vonden en het idee hadden dat er geen markt voor was. De toenmalige directeur van CenterParcs complimenteerde ons echter als enige en gaf aan dat er meer en meer vraag zou gaan komen naar kleine Premium achtige parken met een hoog service level.

De afwijzing deerde ons echter niet en we kozen ervoor om onze eigen weg te gaan. Wij zagen wel mogelijkheden en er waren ook lichtpuntjes. Bovendien, je moet verder, je hebt immers een stuk grond gekocht en je wilt niet op je handen gaan zitten. We zijn dus gewoon gestart met de bouw.

Als eerste 3 vakantie villa’s met inpandig zwembad en met zes slaapkamers met ieder een eigen douche en toilet. Voorzien van een grote leefkeuken en living op de eerste verdieping met dakterras. Een mini familiehotel voor grote gezelschappen zoals drie generatie huurders voorzien van alle luxe en gemakken. Voordeel van de gekozen opzet is dat de villa weersonafhankelijk is en het hele jaar door prima verhuurd kan worden. Een nieuwe ontwikkeling van een kleinschalig bungalowpark maar dan opgezet met meer luxe dan thuis en dan nog even wat groter en beter. Waar vind je nu zulke traditioneel gebouwde vakantie villa’s die in alle opzichten meer luxe en comfort kan bieden dan thuis?

Inmiddels is het sentiment omgeslagen naar interesse en bewondering. Ook is er interesse vanuit meerdere landelijke verhuurders die ons graag bij hun nieuwe luxe verhuurmerken willen laten toetreden. Maar waarom zouden we dat nu doen? We hebben immers inmiddels een eigen verhuurorganisatie opgezet, Premium Parcs, die prima presteert en rendeert.”

Parc Ganuenta - Woning

Impressie van de woningen

Parc Ganuenta - Keuken

Impressie Keuken

Parc Ganuenta - Badkamer

Impressie Badkamer

Gegarandeerd rendement is een lachertje

“Het rondje langs de velden bij verschillende touroperators leverde dus niets op. De consequentie was dat wij op een gegeven moment besloten hebben te gaan bouwen en tevens zelf onze marketing op poten hebben gezet, een verhuurwebsite hebben gebouwd met daarbij een boekingsprogramma van Reflex. Op dit moment komt zo’n 75% rechtstreeks en de overige boekingen via andere kleinere unieke consumenten portals.

In totaal kunnen er ruim veertig grote en vrijstaande huizen op royale kavels van rond de 400m2 en een centraal Zeeuws dorpsplein gebouwd worden met rondom achttien geschakelde woningen met een traditioneel gelijkend raadhuis met daarin zes appartementen. Gezien de grootte van het park zal de exploitatieopzet op inventieve wijze ingeregeld moeten worden, want anders stijgen de kosten uit boven het rendement. Dat betekent o.a. slim monitoren van de zwembad techniek, key less entry voor de woningen, op afstand te bedienen verwarming en een beheerdersechtpaar uit het dorp dat op basis van een managementvergoeding de wisseldagen met bijkomende werkzaamheden coördineert. Bij direct telefonisch contact zijn zij de eersten die de gasten op het gemak stellen en de service verlenen die nodig is.

Parc Ganuenta maakt gebruik van Zeeuwse tradities

Parc Ganuenta maakt gebruik van Zeeuwse tradities en is een park waar de gast de vrijheid ervaart van alles waar Zeeland bekend om is: rust, ruimte in een unieke setting en toch centraal gelegen. De eerste drie huizen voor 12 personen met inpandig zwembad gingen vlak voor de kerst van 2013 in de verhuur en op dit moment zijn er vijftien luxe vakantie huizen gerealiseerd. De verwachting is dat eind 2017 grotendeels het park tot wasdom is gekomen. Wij hebben geen kijkdagen waar jan en allemaal op af komt, want onze doelgroep zijn potentiële kopers die ons prima weten te vinden op het moment dat hun het past.

“Gegarandeerd rendement is een lachertje en een sigaar uit eigen doos”. Hoe raar kan dat klinken uit de mond van Evert van Beek die zelf gepokt en gemazeld ondernemer is en aan de ontwikkeling van een kleinschalig bungalowpark is blijven hangen. “Het park kent geen verhuurplicht en de eigenaar bepaalt zelf of hij zijn bungalow geheel of gedeeltelijk beschikbaar stelt voor de verhuur. Het profiel van de eigenaar is wel wat anders dan degene die wij in een chaletje zien op de Veluwe. Men kiest in eerste instantie voor de plek, de bijzondere luxe en traditionele opzet en duurzame bouwwijze, niet voor de korte maar langere termijn wordt gekocht. De grootste groep blijkt tot nu toe de combi gebruikers: eigen gebruik gecombineerd met verhuur.

Toch zien wij juist door de kleinschaligheid en de luxe uitvoering in combinatie met een stevige verhuur opbrengst al een rendement van boven de 4% procent. We prijzen ons gelukkig dat er al eigenaren zijn die daarom een tweede woning gekocht hebben. De prijzen variëren vanaf € 330.000,- tot € 800.000,- en alle huizen zijn tot op heden verkocht zonder financiering.”

Parc Ganuenta - Gang

Aangepast op de kinderen

Parc Ganuenta - Slaapkamer Hier Slaapt

Een “eigen” slaapkamer

Parc Ganuenta - Woonkamer

Impressie woonkamer

Wat is dan een premium park?

Bij de ontwikkeling van dit park heeft Evert van de Beek meer dan vijftien parken bezocht in binnen en buitenland en vooral gekeken naar wat hij persoonlijk miste. Opvallend vond hij de beperkte oppervlakte van de vakantie huizen zelf: “te klein en bij sommigen kon je nauwelijks je kont keren, ik zou er met mijn vrouw en vijf kinderen geen vakantie kunnen vieren”. Op zijn vraag aan de parkdirecteuren wat ze achteraf anders en beter zouden toen was steevast de reactie: groter en luxer bouwen. Dat moest dus anders en dat betekende niet enkel grotere huizen maar ook meer luxe dan thuis. “Per persoon vinden wij dat je ruim 20m2 bewegingsruimte moet hebben. Optimale beleving door veel ruimte en volume. Parc Ganuenta is het enige park dat de woningen volledig naar bouwbesluit bouwt en met een energiezuinig label aflevert. Dus ook standaard voor mindervaliden optimaal toegankelijk.

Er zijn drie twaalf persoons woningen met een inpandig zwembad.

De eerste rolstoelers zijn al tevreden bij ons op vakantie geweest en speciaal voor hen heeft een van de zwembad woningen zelfs een inpandige lift. Ook hebben alle woningen op de begane grond een ouder slaapkamer met eigen douche en toilet. Er zijn drie twaalf persoons woningen met een inpandig zwembad. Deze woningen kennen ook meteen de grootste bezettingsgraad. Een weekend huren doet in het hoogseizoen € 1.850,-. En daar komen nog verplichte parkkosten bij zoals bedlinnen en schoonmaakkosten. Ondanks de hoge bezettingsgraad is de slijtage en het onderhoud minimaal door de uitgekiende toepassing van duurzame bouwmaterialen.

Van de grote tien persoons woningen zijn er vier gerealiseerd en kunnen er nog twee gebouwd worden. Ze hebben eenzelfde uitrusting maar zijn verschillend gethematiseerd zoals bijvoorbeeld extra kindvriendelijk, familie bungalow, of kook bungalow compleet met buitenkeuken. Alle vormen zijn standaard uitgevoerd met wellness voorzieningen: een sunshower, royale Finse sauna, meerdere grote badkamers met inloopdouche, whirlpool en een infrarood cabine. Het beste is om zelf eens te ervaren het verschil met wat er normaal op de markt aanwezig is, feitelijk zijn het gewoon grote en traditioneel gebouwde woningen met een recreatieve bestemming.”

Je eigen plek in Zeeland

Wellicht dat park Ganuenta geen last zal hebben van de tsunami in vakantiewoningen die op Zeeland af komt in de komende jaren. Uiteraard houdt men de ontwikkeling in de gaten maar er zal altijd ruimte blijven voor unieke belevenissen. Teruggerekend kan men voor € 100,- p.p. een superluxe vakantie beleven, vergelijkbaar met een vier sterren hotel.

“De gast vraagt en wij draaien. Wij spelen in op elke vraag. Van een chef kok in huis tot het regelen van een zeiljacht met bemanning of een helikoptervlucht. Het zijn John en Natascha die als beheerdersechtpaar met hun mobiel onder het nachtkussen slapen en elke vraag oplossen van hun gasten. Sinds twee weken hebben wij Delta Makelaardij uit Zierikzee in de arm genomen om de verkoop van fase drie te versnellen, ze hebben immers een groot netwerk. Daarmee wordt de weg vrij gemaakt voor het maken van nieuwe plannen en de vierde fase: de ontwikkeling van grote en luxe geschakelde Zeeuwse woningen rondom een traditioneel Zeeuws dorpsplein met een appartementen complex in het Raadhuis.”

Dit artikel is mede tot stand gekomen in samenwerking met Evert van de Beek – Parc Ganuenta

www.parcganuenta.nl (verkoop)
www.ganuenta.nl (verhuur)

Hans van Leeuwen, trendwatcher & adviseur in leisure

Parc Ganuenta - Raadhuis

Impressie Raadhuis

Parc Ganuenta - Slaapkamer

Impressie slaapkamer

Parc Ganuenta - Kok

Een “eigen” kok

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: