Sportsbar O'Learys Valcke Bowling Gent

Wereldwijd zijn er grote verschillen in Family Entertainment Centers, alleen al als we kijken naar de talloze benamingen die er zijn: denk aan indoor playgrounds, children entertainment centers en binnenspeeltuin. Toch zijn er wel een aantal algemene trends en tips te ontdekken voor succes. Tijdens de 4e editie van het Family Entertainment Center congres op dinsdag 8 december a.s. komen een aantal bijzondere sprekers aan bod die hun ervaringen delen.

Het succes van jezelf laten opsluiten

Een enorme trend is de opkomst van de escape rooms. We zien de meest uiteenlopende thema’s voorbij komen, van griezelige tandartskamers tot mysterieuze laboratoria. Gemiddeld betaalt men € 20,- tot € 35,- per persoon en escape rooms vormen daarmee voor veel bedrijven een welkome extra inkomstenbron. De Voltage in Tilburg opende vorig jaar haar eerste twee escape rooms en heeft plannen voor een uitbreiding. Casper Dudok vertelt over het succes.

Horeca voor extra inkomsten

Het belang van de horeca wordt volgens alle experts en specialisten steeds belangrijker. Gemiddeld haalt een Family Entertainment Center zo’n 20-25% van zijn omzet uit horecaverdiensten, maar er zijn ook voorbeelden die tot wel 50% weten te behalen. Laurent Valcke van Valcke Bowling Centers kiest ervoor om in zijn nieuwste F.E.C. in Gent een uniek sportsbar concept naar de Benelux te halen: O’Learys. Op 8 december vertelt hij alles over de mogelijkheden en verwachte inkomsten.

Hoe bereik je de Vlaamse bezoeker?

Erg succesvol F.E.C. aan de Belgische grens is Toversluis. Maar liefst 80% van de vaste bezoekers bestaat uit Belgen. Wat is het geheim? Wel of niet met kortingen werken? En is horeca inderdaad zo belangrijk voor de Vlaming? Eigenaar Mario Spetic vertelt over zijn geheel eigen visie en aanpak.

De beste combinatie van factoren

Het aanbod aan mogelijke attracties voor een Family Entertainment Center is de afgelopen jaren alleen nog maar verder gegroeid. Kiezen we voor een mini-bowling, super trampoline, inflatables, botsauto’s of één van de andere activiteiten? En wat is dan de beste combinatie voor winstmaximalisatie? Tijdens het Family Entertainment Center congres op dinsdag 8 december zal Robert van den Boom (Van den Boom Bouwadvies) ingaan op de vraag welke factoren kunnen leiden tot succes.

Ook meepraten over de Family Entertainment Centers? Meld u dan aan voor dit congres. Deelnemers ontvangen tevens een exemplaar van de TrendSpecial “Family Entertainment Centers in Nederland”. Tevens vindt na afloop de eerste uitreiking van de Family Entertainment Center Award plaats voor het beste F.E.C. van Nederland. Meer over het Family Entertainment Center congres is te vinden via pleisureworld.nl/events

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: