De cursus Best Marketeer werd dinsdag 21 september door 12 deelnemers afgerond. Het zijn vier intensieve kennisdagen geweest waarin de marketing via internet intensief werd besproken; o.a. indeling en usability van je website, vindbaarheid in Google, affiliate marketing, social media en adverteren op internet. De belangrijkste vraag die open bleef: “Wanneer komt er een vervolgcursus?”

Nieuwe marketing in de recreatie
De cursus werd verzorgd door Martin van Kranendonk en Michel van Herwijnen. Het bleek een duo dat elkaar uitstekend aanvult. Martin richt zich vooral op de marketingaspecten, terwijl Michel, vanuit een meer technische invalshoek, aangeeft hoe je verschillende middelen kunt inzetten. Doordat de cursisten allemaal een achtergrond hebben in de recreatiesector, konden de deelnemers ook elkaar de nodige nuttige tips en adviezen geven.

Video

De deelnemers deelden na afloop hun meest nuttige lessen:
Rudi van der Voet van Euroticket organiseerde op zijn bedrijf een panel om de website te beoordelen. Van der Voet: “Van tevoren was ik bang voor negatieve reacties. Als iemand klachten over de website had dan deed ik dat vaak af met ‘Hou toch op, zeurzak’. Het bleek achteraf zeer waardevol te zijn. We hebben het boekingsproces echt beter gemaakt.”
www.euroticket.nl

Anton Maas van Skidome paste een paar kleine tips over ‘linkjes’ op de website toe, en zag direct resultaat in het statistiekenprogramma.
www.skidome.nl

Robert Ros van Indoor Skydive: “We hebben even de tijd genomen voor de strategie en gingen op zoek naar de doelstellingen. Dat heeft vooral geleid tot het weglaten van onderdelen op onze website in plaats van steeds meer te vermelden.”
www.indoorskydive.com

Walter Jonker, van Levend land communicatie: ”Voor mijn klussen als webredacteur is dit van grote meerwaarde. Ik hou nu veel meer rekening met google-vriendelijk schrijven.”
www.levendland.nl

Websites van de andere deelnemers, waar u binnenkort ongetwijfeld verandering ziet:
www.drouwenerzand.nl (kon al een aantal verbeteringen aanbrengen)
www.julianahoeve.nl
www.vakantie-in-drenthe.nl (werkt aan een compleet nieuwe strategie)
www.hermansblokhuizen.nl (is in gesprek met een webbouwer)
www.pleisureworld.nl (vernieuwde recent de website)
www.avontuurfabriek.nl (is bezig met een nieuwe website)
www.easypromotions.nl

Lees hier de reviews van de cursisten

De volgende leergang Best Marketeer start op 14 december..
Meld u nu aan!

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: