Een uitje naar de Siroopwafelfabriek in Gouda is een fantastische ervaring die men niet snel zal vergeten. Zij zien hoe de Kamphuisen siroopwafel vandaag de dag wordt gebakken. Ook horen ze over de geschiedenis van dit naar zeggen oudste stroopwafelrecept van Gouda. Roets jij straks via de glijbaan langs de fabrieksbanden?

Jan Anker, eigenaar van Banketbakkerij de Vlaam en het recept van Kamphuisen, droomde al jaren van een beleving rondom de bijzondere siroopwafel van Kamphuisen. “Er is weer aandacht voor het ambacht en mensen zijn nieuwsgierig hoe een product gemaakt wordt”, aldus Jan Anker.

Albert Wagener van IJslander: “Een ambachtsproduct: daarin vonden de Siroopfabriek en IJslander elkaar. De glijbaan is speciaal voor de Siroopfabriek in Gouda op maat gemaakt en voldoet aan al hun wensen. Alles is handmatig gelast en geplaatst en gerealiseerd in een zeer kort tijdsbestek, waarin de plannen aangepast moesten worden om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen. Een hele klus, zeker in combinatie met de spannende glaswerkconstructie in de fabriek, maar het resultaat mag er wezen. Nu de glijbaan staat, is hij niet meer weg te denken. Een echte toevoeging op de beleving.”

Maatwerk
Een van de eerste speeltoestellen die IJslander maakte, was een RVS glijbaan. Nu, ruim twintig jaar laten, zijn we vele glijbanen verder en kunnen we ons met recht expert op dit gebied noemen. Tunnelglijbanen als extra attractie op het schoolplein, als vluchtweg in plaats van een brandgang of voor taludglijbanen? En enkele of dubbele? Geen probleem. IJslander bekijkt u wensen, houdt de veiligheidsvoorschriften in acht en maakt een glijbaan op maat. En door het duurzame productieproces van onze RVS glijbanen en gebruik van 100% herbruikbare materialen, kunnen onze slim ontworpen toestellen worden hergebruikt voor andere artikelen, is de milieubelasting minimaal en voorkomen we verspilling van grondstoffen. Zo sluit IJslander aan op de oneindige kringloop van Cradle-to-Cradle en werkt zij circulair.

Bron: IJslander. Meer informatie? Klik hier.

CategoryBlog
Tags
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: