publiekstrekkers

Het zijn de grote volksfeesten uit het buitenland die hun intrede doen binnen de Nederlandse attractie industrie en ontwikkelen zich als grote publiekstrekkers. Onlangs nog kwam attractiepark Drouwenerzand in het nieuws met zijn investering in een heus Haunted Haus met grimeurs, acteurs, complete sfeerverlichting en aankleding. Wat verklaart het succes?

Veelvoud aan inkomsten
Voor jaren terug had iedereen nog het idee dat de attractie of de verblijfsaccommodatie op een park zelf nog zorgde voor hoogste opbrengsten. Zij die beter weten, zien dat inmiddels een arrangement of packagedeal het veelvoud hiervan aan inkomsten genereert. Zie daar de opkomst van de Oktoberfeesten met entreekaartjes van bijna € 100,- p.p. of de vele Halloween-evenementen. In attractieparken, maar ook steeds vaker bij grootschalige verblijfsaccommodaties.

Met groot succes
Onlangs waren wij van Pleisureworld zelf nog te gast in het Duitse Europa-Park waar meer dan 160.000 (!!!) pompoenen, 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere versieringen garant staan voor een bijzondere beleving. Voor de échte horror-liefhebbers zijn er weer de alom vermaarde ”Horror Nights”. Elke avond staan duizenden mensen in de rij voor de schrik van hun leven in één van de Haunted Hauses.

Bijzonder themaverhaal
Halloween speelt in op de behoefte van bijzondere belevenissen met een verhaal. Het thema bestaat in hoofdzaak uit scare actors en live entertainment in een bijzondere entourage waarbij de bestaande voorzieningen aangekleed worden en als decor dienen. Bij de hele professionele uitvoering wordt het Halloween evenement vaak op een aparte locatie georganiseerd en opgebouwd als tijdelijke voorziening. Bezoekers betalen een apart entreebedrag.

Haxe braten und wurst
Ook de Oktoberfeesten als traditioneel Duitse folklore worden steeds vaker aangegrepen als aanleiding om een dergelijke culturele feestavond op de agenda te plaatsen enerzijds als extra attractie in het programma en anderzijds ook als een verdiencomponent.

Meer weten over actuele trends en ontwikkelingen? Bezoek dan het congres 101 wereldtrends in leisure van trendwatcher Hans van Leeuwen op dinsdag 28 oktober bij Recreavak Goes!

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: