Geberit urinoirsysteem met Selva keramiek

Flexibiliteit is het belangrijkste kenmerk van het nieuwe Geberit urinoirsysteem. Er is een geschikte oplossing voor nagenoeg elke gebruikersbehoefte en elke bouwsituatie. Dankzij het uitgebreide productassortiment zijn de werkvoorbereiding, installatie en het onderhoud van urinoirsystemen enorm vereenvoudigd.

Het Geberit urinoirsysteem met Selva keramiek en geïntegreerde urinoirsturing

De basis elementen van het nieuwe urinoirsysteem zijn de twee spoelrandloze urinoirkeramieken Preda en Selva. Beide zijn ontwikkeld door Geberit. Ze hebben een inwendige geometrie die perfect past bij de nieuw ontwikkelde spoelkop en zorgen voor een optimale spoeling. Zelfs bij het kleinste spoelvolume van 0,5 liter.

Beide keramieken zijn beschikbaar in drie uitvoeringen:

1. met een geïntegreerde, onzichtbare urinoirsturing,
2. een beproefde inbouw urinoirsturing met (druk)knop bediening, of:
3. met volledig waterloze werking.

De geïntegreerde urinoirsturing – een andere innovatie van Geberit – is bevestigd op een gemakkelijk bereikbare plek onder het keramiek. Dit zorgt voor significant minder onderhoudswerk. Ook de sifon en spoelkop zijn zo bevestigd dat ze met het oog op onderhoud eenvoudig te demonteren zijn. Hierdoor heeft u altijd makkelijk toegang zonder dat u het keramiek hoeft los te koppelen.

Onbeperkte flexibiliteit

Het Geberit urinoirsysteem biedt sanitairmonteurs en -installateurs de mogelijkheid een optimale oplossing te installeren in elke bouwsituatie. Van een zuinige spoeling en een individueel te programmeren hybride modus tot volledig waterloze werking – het is allemaal mogelijk. Dit komt doordat alle componenten zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd.

Randloos urinoirkeramiek

De nieuwe urinoirkeramieken Preda en Selva van Geberit zijn ontworpen in de studio’s van Christoph Behling Design in Londen. Ze zijn randloos en dat betekent minder schoonmaakwerk en verbeterde hygiëne. Ook worden onaangename geurtjes hierdoor voorkomen. De inwendige geometrie is ontworpen voor optimale spoelprestaties bij minimale hoeveelheden water, maar werkt tegelijkertijd stil en spat niet wanneer grotere hoeveelheden spoelwater gebruikt worden.

Ondanks een uniform design zijn de verschillen tussen beide modellen direct zichtbaar. Het Preda model heeft een gestroomlijnd uiterlijk dankzij de compacte afmetingen, terwijl de Selva een robuustere, solidere indruk maakt. Beide modellen zijn ook beschikbaar in de waterloze variant.

Waterbesparende spoelkop

De spoelkop past perfect bij de verfijnde binnengeometrie van het keramiek. Dit betekent een optimale spoeling van het urinoir – zelfs met slechts 0,5 liter water. Verdere vermindering van waterverbruik kan ook gerealiseerd worden door de individueel in te stellen spoelprogramma’s, zoals de intelligente spoelintervallen. Het schoonmaken en ontkalken van de spoelkop is kinderspel: een paar simpele stappen en alles is gemakkelijk bereikbaar.

Flexibele sifontechnologie

Geberit biedt twee oplossingen voor de sifon. Waar de sifon met waterslot ontworpen is voor gebruikelijke hoeveelheden spoelwater, biedt de hybride sifon volledige functionaliteit, zelfs wanneer weinig of geen water gebruikt wordt, dankzij zijn innovatieve sifon met membraaninteractie. Beide sifons kunnen gemakkelijk worden verwijderd uit het keramiek, waardoor directe toegang tot het afvoersysteem mogelijk is.

Een sifonadapter zorgt ervoor dat de hybride sifon gebruikt kan worden in keramiek van andere leveranciers, zodat gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van Geberit technologie zonder dat zij hun keramiek hoeven te vervangen.

Innovatieve urinoirsturing

In de nieuw ontwikkelde en geïntegreerde urinoirsturing zit de compacte besturingseenheid in een docking station onder het keramiek. Naast de bedieningselektronica bevat de eenheid ook de elektrische voeding en een magneetklep. Geberit biedt drie mogelijkheden qua stroomvoorziening – netvoeding, batterijvoeding of stroomvoorziening via een geïntegreerde, zelfvoorzienende generator. Het is altijd mogelijk om later van netvoeding over te stappen naar batterijvoeding of autonome stroomvoorziening.

De praktische docking station biedt gemakkelijk toegang tot de besturingseenheid, die in een handomdraai kan worden verwijderd en onderhouden. Dankzij een automatische waterstopfunctie hoeft de watertoevoer niet van tevoren afgesloten te worden. Daardoor blijven urinoirs die in dezelfde rij zijn gemonteerd gegarandeerd werken.

Mocht u de beproefde inbouw urinoirsturing met bedieningsplaat willen, dan heeft u nog steeds de keuze uit een verscheidenheid aan pneumatische of infrarood modellen.

Zuinig en gemakkelijk te gebruiken

Alle componenten van Geberit urinoirsystemen zijn ontworpen met het oog op minimaal waterverbruik. Daarnaast zijn ze tot in het kleinste detail op elkaar afgestemd. De urinoirs voldoen aan de strengste vereisten voor duurzame bouwprojecten, bijvoorbeeld vanwege het lage verbruik. Maar ook omdat de besturingseenheid gebruik kan maken van een zelfvoorzienende voeding. Deze heeft namelijk geen netvoeding of batterijvoeding nodig, maar hier wekt een generator elektriciteit op met het stromende water van de spoeling.

Er is niet bezuinigd op hygiëne. Zowel het schoonmaken als het onderhoud is snel en gemakkelijk, omdat de watervoerende onderdelen zoals de spoelkop, sifon en afvoer gemakkelijk te bereiken zijn.

CategoryNoviteiten
Tags
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: