Hof van Eckberge in Eibergen is door de jury van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award uitgeroepen tot beste samenspeelplek van het jaar. Het speelparadijs wordt daarmee beloond voor de integrale aanpak van toegankelijkheid voor zowel kinderen met als zonder beperking. Initiatiefnemers Maarten Reimes en Carine Grijsen namen maandagmiddag tijdens het Speeltuinbendecongres de prestigieuze award in ontvangst.

Prestigieuze award
Hof van Eckberge mag zich een jaar lang beste samenspeelplek van het jaar noemen. Daarnaast ontving de winnaar een trofee en een aanmoedigingsprijs van € 500,-. De verkiezing van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Belangrijkste doel is het zichtbaar maken en belonen van ondernemers die met toegankelijkheid bezig zijn. De NSGK Speeltuinbende hoopt hiermee ook andere ondernemers te inspireren.

Mystery visits en testdagen
Juryleden Maria Ouwehand (NSGK), ouder-kindteams van de NSGK Speeltuinbende, paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster en Hans van Leeuwen (Pleisureworld) trokken de afgelopen periode door het land om de inzendingen te beoordelen op speelwaarde én innovatie. De andere genomineerden waren Camping ’t Reestdal (Balkbrug) – Camping de Vierbannen (Ouwerkerk) – Fun-ie-Fit (Almelo) – Outdoor Laarbeek (Beek en Donk) – Speeltuin de Roetsj (Sittard) en Stadspark Groningen. Maria Ouwehand: “Wij zijn ontzettend onder de indruk van alle nominaties en willen alle deelnemers bedanken voor hun inzet. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij ons doel van toegankelijkheid én speelwaarde als een vanzelfsprekendheid voor iedere speelplek in Nederland.”

De NSGK Speeltuinbende komt eraan!
De uitverkiezing van de beste samenspeelplek maakt onderdeel uit van een landelijke campagne van de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met Pleisureworld om alle speelplekken in Nederland toegankelijk te maken voor zowel kinderen met als zonder beperking. Ook het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” had tot doel om ondernemers met plannen voor toegankelijkheid verder te helpen.

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: