The Nature Game - de natuur in

Kinderen die teveel binnen zitten en uren achter schermen doorbrengen. Het is een doorn in het oog van veel ouders, opvoeders en instanties die zich hard maken voor het buiten spelen. De oplossing? Neem je scherm mee de natuur in! Vorige week werd “The Nature Game” officieel gelanceerd op Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wij waren erbij om het spel uit te proberen, samen met zo’n 30 schoolkinderen.

Doordacht verhaal

The Nature Game is een interactief spel dwars door de bossen van de Hoge Veluwe. Op de tablet zit een geheime kijker en een kompas om de juiste weg te wijzen. Bedenker Marieke van Doorn (DoornRoos Imagineers) is met alle betrokken experts van het Nationaal Park op pad geweest. Urenlang heeft ze o.a. met boswachter Henk Ruseler doorgebracht om alle verhalen uit de natuur zo ‘echt’ mogelijk te vertalen naar de game. “Op basis van je locatie in het bos krijg je telkens nieuwe aanwijzingen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om precies te weten wat de beste uitkijkposten zijn om bijvoorbeeld een hert of wild zwijn te spotten”.

Saai? Nee joh!

De iPad-game kan worden gespeeld in maximaal 2 uur. Op mijn vraag of de kinderen verwachten zich niet te gaan vervelen volgt een duidelijk antwoord: “Nee joh, het is harstikke spannend!” En dat klopt ook wel, want The Nature Game is niet zomaar een spel: het is het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum. Kinderen maken in de speurtocht kennis met de geschiedenis van het Park, echtpaar Kroller-Muller en de planten en dieren die er leven. De kinderen waarmee wij op stap waren varieerden in de leeftijd van 11 en 12 jaar oud.

The Nature Game - wachtende kinderenBeleving en verdienmodel in één

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is trots op de primeur en heeft The Nature Game aangegrepen om het eigen, unieke verhaal van het natuurgebied te vertellen aan bestaande en nieuwe doelgroepen. Daarnaast betekent The Nature Game een nieuw verdienmodel: iPads kunnen gehuurd worden à 15 euro per stuk. Groene Ruimte verwacht dat The Nature Game ook voor andere natuurgebieden een interessante toevoeging kan zijn.

Betrokken partijen

The Nature Game is een initiatief van DoornRoos Imagineers en ontwikkeld met Game Design van de makers van Lost in Time. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de game zelf spelen, kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene of oudere broer of zus. Het project is gesubsidieerd en mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het Ministerie van Economische Zaken. Vooralsnog is de game alleen Nederlandstalig. Meer informatie: www.thenaturegame.nl

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: