Reis Dubai

De afgelopen jaren heb ik nogal wat ervaring opgedaan als het gaat om toeristische bestemmingen met uiteenlopende attractieparken, hotels en resorts op verschillende continenten. Er waren nog landen die op mijn verlanglijstje stonden. Eén daarvan was Dubai. Hier keek ik al jarenlang naar uit, gezien de verhalen en al het moois wat te zien is geweest op Discovery Channel. Nu maar eens het zelf beleven en met eigen ogen bekijken wat er allemaal van waar is. De kredietcrisis was er de oorzaak van dat het even op zich heeft laten wachten.

2012 is het jaar dat Pleisureworld jaar tien bestaat en het is bij uitstek het moment is om met tal van bekende relaties een studiereis te organiseren. Dubai heeft nog niet eerder bij mij op de agenda gestaan. Voordat er sprake kan zijn van een succesvolle studiereis ga ik altijd eerst zelf op pad om alles persoonlijk te beleven. Mede op basis van deze ervaringen en opgedane contacten wordt er een uniek leerzaam reisprogramma samengesteld. Wellicht dat u volgend jaar één van de deelnemers bent?

Bezoek ook de City of Dreams
Het meest gefotografeerde gebouw is de Burj Al Arab (www.jumeirah.com), een landmark en voor velen het meest herkenbare beeld van Dubai. Een high tea in dit hotel gelegen midden in zee was een bijzondere ervaring. We genoten van het uitzicht op Jumeirah Beach Hotel: een privéstrand, de heldere blauwe zee met een eigen entree naar het best gethematiseerde waterattractiepark uit de regio, Wild Wadi (www.wildwadi.com). Een rare attractie was de waterbak waar je met je blote voeten in Fisho duizenden kleine visjes aan je voeten zaten te kluiven?

Uiteraard hebben we ook het hoogste gebouw ter wereld beklommen, At The Top Burj Khalifa (www.burjkhalifa.ae) van wel 126 verdiepingen hoog via een supersnelle lift. Via de shoppingmall Dubai Mall (www.thedubaimall.com) bereikbaar. Dit is beslist de mooiste mall ter wereld met diverse attracties waaronder een heuse schaatsbaan en een Ocean waterdierentuin en met het beroemde Rainforest restaurant.

Heel afwisselend was het bezoek aan The Old Dubai naar de wijk Dubai Deira, het oude gedeelte van Dubai met zijn traditionele Souks (winkelstraatjes). Ski Dubai (www.skidxb.com) was ook zo’n aparte ervaring met een Indoor Skihal en een Indoor Attractiepark in de sneeuw. Rare gewaarwording te zien hoe Arabieren families in traditionele kledij voor het eerst van hun leven in de sneeuw lopen.

Met de Jeep Safari door de woestijn om al surfend door het zand te racen met als afsluiting een barbecue met lokale gerechten. Een spectaculaire beleving die je niet mag missen. Het diner bij MO restaurant aan het water bij Souk Madinat Jumeirah (www.jumeirah.com) staat zeker op ons programma. Een totaal modern opgezet winkelcentrum uitgevoerd in typische Arabische winkelsteegjes met honderden winkeltjes met allerlei souvenirs en snuisterijen. Het geheel in een bijzondere entourage aangelegd met keuze uit de beste restaurants allemaal gesitueerd aan het water waarbij je door een watertaxi kunt laten vervoeren.

Echt spannend wordt een bezoek aan het Palm Eiland waar al zoveel over te vertellen valt. De contouren zijn al zichtbaar en het is nog een kwestie van tijd of dit huzarenstukje is klaar. Atlantis The Palm (www.atlantisthepalm.com) is een super groot hotel met een “eigen” koopgoot en talrijke gethematiseerde restaurants. Zo is er een heus Frans kasteeltje nagebouwd waar je op dinsdag avond onbeperkt mosselen kunt eten! Voor de echte kenners eet je bij de Japanner Nobu, 3 Michelin sterren, mits het budget toereikend is.

Een kijkje in het hotel zelf is al een ervaring op zich. Via de hotel lobby kom je direct bij de ingang van het grootste water attractiepark Aquaventure (www.atlantisthepalm.com) waarbij je werkelijk op de proef word gesteld met een Vertical Free Fall in een watertube van wel 27 meter hoog. Een rivier van ruim twee kilometer met talrijke watervallen, stroomversnellingen en spectaculaire fonteinen. Voor de allerkleinsten is er een grote waterspeeltuin attractie.

Overal staan voldoende ligbedden met speciale sunroofs en voor wie dat nog niet genoeg is kan de hele dag luieren privé strand op een Palm Eiland of een bezoek brengen aan de Dolphin Bay en zwemmen met de dolfijnen. Na zo’n dagje waterpark zoek je een van die heerlijke restaurants op om de dag op een passende wijze af te sluiten. Maar voordat je de taxi terug neemt naar je hotel stuit je ineens op het grootste zoutwater aquarium ter wereld. Ongelofelijk maar waar! Een raam van wel 25 meter en duizenden vissen en haaien. Wij hadden een packedge deal voor een bezoek aan Aquaventure en The Lost Chambers. Een ervaring om nooit te vergeten (www.atlantisthepalm.com)!

De dag voordat we huiswaarts keerde brachten wij een bezoek aan het nu al roemruchte Ferrari World waar de echte auto liefhebbers volledig ondergedompeld wordt in alles wat met Ferrari te maken heeft. De snelste achtbaan ter wereld de Formula Rossa raast met 240 kilometer door de baan en is sensationeel. Ferrari World is meer een kruising tussen een science center en een attractiepark waar je een keer in je leven geweest moet zijn.

Of je er ooit nog terug komt moet je maar aan de echte Ferrari auto liefhebber vragen (www.ferrariworldabudhabi.com) . Bijzonder ook zijn de ontwikkelingen van nog vernieuwende Family Fun Centers concepten. Een fantastische ervaring met een hoog afwerkingsniveau waar wij in Nederland zeker ons door kunnen laten inspireren. (www.actionzoneuae.com)

Hans van Leeuwen, Expert in Leisure
Directeur SLIMMadvies / initiatiefnemer Pleisureworld

PS: heel speciaal was de fontein show aan de voet van het hoogste gebouw ter wereld At The Top Burj Khalifa t.o. The Old Town. Wie in Las Vegas is geweest zal dit ongetwijfeld herkennen en ook hier ervaar je weer een moment van kippenvel!

Volg Hans van Leeuwen nu op Twitter!
Voor recreatieondernemers die slimmer willen ondernemen (www.twitter.com/slimmadvies) en voor trends, innovaties en ontwikkelingen in de vrijetijd (www.twitter.com/pleisureworld)!

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: