Mobiel Cruyff Court

Het Emma Kinderziekenhuis/ AMC Amsterdam had de primeur in huis. Ter ere van het 150 jarige jubileum en de voltooiing van een grootscheepse verbouwing, stond in de hal van het ziekenhuis het eerste mobiele Cruyff Court opgesteld. Nog maar vijf weken geleden werd leverancier van sport- en speeltoestellen Nijha gevraagd om het te ontwerpen en te maken. ‘Een tijdelijke opstelling, met de kwaliteit en look and feel van een permante opstelling’, aldus Nijha-directeur Kees van Marion.

Wereldwijd zijn er al meer dan 200 Cruyff Courts. Nu is er dus voor het eerst een mobiele variant die heel snel opgebouwd en weer afgebroken kan worden. ‘Ideaal voor evenementen dus’, geeft Van Marion aan. Het Emma Kinderziekenhuis had afgelopen woensdag de primeur. De centrale hal, hoe toepasselijk, het Voetenplein, was voor even het domein van voetballers. Lucky Ajax was er om met kinderen te voetballen, met sportliefhebber Koning Willem-Alexander als eregast. Het Emma Kinderziekenhuis is ingrijpend verbouwd en de opening werd opgeluisterd met het mobiele Cruyff Court dat ook nog gebruikt werd voor een personeels-voetbaltoernooi.

Kwaliteit

Van Marion: ‘Het mooie van dit mobiele Cruyff Court is dat het de look and feel heeft van een permanent court, en ook nog eens kwalitatief vergelijkbaar is met een vaste opstelling. De meeste tijdelijke voorzieningen zijn niet veel meer dan wat paaltjes en wat netten.’ Nog maar vijf weken geleden kwam de Cruyff Foundation met de vraag of Nijha een mobiel Cruyff Court kon ontwikkelen dat je snel kunt op- en afbreken en makkelijk naar een volgende locatie kunt verplaatsen. Van Marion: ‘Het zegt iets over de flexibiliteit van Nijha als organisatie dat we het zo snel hebben kunnen realiseren.’

3X focus op kinderen

Nijha heeft aandacht voor het spelende kind in de genen zitten. Het Emma Ziekenhuis draagt kinderen als vanzelf een warm hart toe. Tezamen met de Cruyff Foundation die zich eveneens inzet om jeugd in beweging te krijgen, zijn hier drie natuurlijke partners in een mooi project verenigd.

Volgens de Johan Cruyff Foundation hebben kinderen te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Marloes Mulder, manager Fondsenwerving: ‘Daarom willen wij kinderen een goede en veilige plek in de buurt geven om te sporten. Wij doen dit onder andere door de Cruyff Courts, een moderne invulling van het aloude trapveldje. Het Cruyff Court is een ontmoetingsplek voor de hele buurt. Om ook tijdens onze evenementen een faciliteit te kunnen bieden, hebben wij nu het mobiele Cruyff Court.’ Eigenlijk is het – om in termen van Johan te blijven – logisch dat er nu een mobiele variant is.

Mulder: ‘Dit geeft ons de mogelijkheid om op flexibele en bijzondere plekken kinderen kennis te laten maken met de Johan Cruyff Foundation en het Cruyff Court.’

Technische info

Het Cruyff Court bestaat uit twee aluminium inklapbare doelen van 4×2 meter. De boarding bestaat uit stalen modules van 2 meter breed (10 kg p/st.). Deze bestaat uit een staander voorzien van twee horizontale C-profielen die in elkaar geschoven kunnen worden. De stabiliteit wordt gehaald uit los te plaatsen stalen verzwaringsbalken (28 kg/st.) Vervolgens kan er een dubbelstaafsmat (6-5-6 mm en 13kg) in de C-profielen geschoven worden die twee modulen met elkaar verbinden. Dit wordt herhaald totdat het hele Cruyff Court is opgebouwd. Op deze manier kan afhankelijk van het aantal toegepast modules de veldafmetingen worden aangepast. Met het court is een veldafmeting van maximaal 20x30m haalbaar. In de staanders van de modules kunnen aluminium palen geschoven worden waar een fijnmazig net in bevestigd kan worden die als ballenvanger dienst doet.

Meer informatie

CategoryNoviteiten
Tags
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: