Roompot Beach Resort Kamperland

Het zal niet lang meer duren of Nederland kan zich meten met de jetset van de Franse Riviera. We hebben het over de laatste ontwikkelingen waarin steeds meer lifestyle elementen doorgevoerd worden in een nieuwe norm vakantiebungalows.

Onlangs was ik te gast bij één van de nieuwe ontwikkellocaties langs de Zeeuwse Delta. Bij Hotel & Beachresort Punt-West zijn nog maar vier eilandlandvilla’s te koop. Alle 72 strand- en eilandvilla’s en de 20 eilandlodges kunnen zich meten met de meest exclusieve resortketens ter wereld. De verhuur is begin juni gestart en verloopt via Oasis Parcs. Een weekje in een tweepersoons VIP hotel appartement kost bijna € 1.400,-.

Nieuwe bungalows doordrenkt met lifestyle elementen
We zien geen traditionele receptie, fietsenverhuur of indoorspeeltuin. Wel zien we een optimale vakantiebelevenis rondom ongerepte natuur, direct aan zee en in zeer luxe stijl. Ontwikkelaar Matthijs Zeelenberg heeft zijn pijlen alweer gericht op de volgende bijzondere ontwikkeling met droomvilla’s op een eiland in zee met als partner Boskalis, offshore specialist van grote waterwerken. Naast verhuur via Oasis Parcs lopen er gesprekken om te verhuren via Largo Villas van Jurgen van Cutsem (CEO Roompot). Wist u dat dezelfde Zeelenberg ooit aan de basis heeft gestaan van CenterParcs Port Zélande, destijds nog onder de naam van GrandDorado? Deze visionair ziet volop kansen voor reguliere woningbouw op bijzondere locaties aan het water.

Noteer alvast in uw agenda! Wij kunnen alvast verklappen dat Matthijs één van de sprekers zal zijn tijdens ons traditionele congres Second life voor de bungalowmarkt op woensdag 4 november a.s.

Punt west - eilandvilla in aanbouw

Punt west – eilandvilla in aanbouw

Punt west - overview strandvillas

Punt west – overview strandvillas

Punt west - strand cabines

Punt west – strand cabines

Punt west - terras view

Punt west – terras view

De opkomst van de strandhuisjes
Wie gewoon op het strand zelf vakantie wil vieren kan tegenwoordig slapen in luxe, vrijstaande beach houses. Een weekje zomervakantie bij Roompot Beach Resort Kamperland kost al gauw zo’n € 1.500,-. En er komen nog heel wat strandwoningen bij. Zo heeft Strandcamping Groede in Zeeuws Vlaanderen al een paar seizoenen luxe strandhuisjes in exploitatie. Onlangs werd o.m. bekend dat Camping Zonneweelde (ZL) de toewijzing heeft gewonnen voor de bouw van vijftien luxe woningen en ook in Petten zullen de komende jaren (NH) tachtig strandhuisjes worden gebouwd.

Het ontwikkelen van nieuwe locaties op het strand en in de natuur wordt niet door alle recreatieondernemers van harte ontvangen. Hoe slecht is het imago van de versteende Belgische kust? Gaat men niet juist naar Nederland vanwege de alom aanwezige natuur, duinen en vergezichten zonder te veel bouwwerken? Ed Troost van Camping Julianahoeve te Renesse spreekt zijn zorgen uit over deze ontwikkelingen: “Het moet geen wildgroei worden en we moeten zuinig zijn op onze stranden.”

Impressie accommodatie Largo Villas

Impressie accommodatie Largo Villas

Roompot Beach Resort Kamperland

Roompot Beach Resort Kamperland

Volop aandacht voor nieuwe accommodaties

Volop aandacht voor nieuwe accommodaties

Culinaire bungalow Hof van Saksen

Culinaire bungalow Hof van Saksen

Stuivertje wisselen
Onlangs heeft Landal Greenparks bedankt voor de herontwikkeling van Camping Jachthaven Uitdam. Toch een vreemde move als je bedenkt dat Landal alleen nog maar nieuwe resorts wil ontwikkelen aan kansrijke waterlocaties. Met een prachtige ligging aan het Markermeer vlak onder de rook van Amsterdam zou dit toch tot een toplocatie ontwikkeld kunnen worden. Het plan lag al vóór de kredietcrisis op de plank en Europarcs heeft inmiddels het stokje overgenomen.

Hoe kan je in een markt met een overaanbod in hetzelfde segment nog het verschil maken? Door te kiezen voor een top locatie en/of meer ruimte en luxe versneden met lifestyle elementen. Kijk bijvoorbeeld naar het Hof van Saksen dat al een upgrade achter de rug heeft. De ervaring leert dat juist de grote familiebungalows gretig aftrek vinden en dat de privé kok regelmatig zijn kunsten vertoont. Ook op de traditionele camping- en recreatieparken zien we steeds meer aandacht voor ruimte en een luxe uitstraling. Het standaard chaletbeeld verdwijnt uit beeld. Wij zien daarom ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe recreatie-woonvormen waarin meer ruimte is voor eigen ontwikkeling en minder standaard modellen uit een fabriek.

Hans van Leeuwen, trendwatcher & expert in leisure

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: