Kompan Moments

KOMPAN MOMENTS™ heeft zich de afgelopen 40 jaren bewezen als een duurzame en onderhoudsvriendelijke speeloplossing met uitstekende speelwaarden. Bij KOMPAN staat de fysieke, sociale, cognitieve, creatieve en emotionele ontwikkeling van het kind centraal.

Het nieuwe MOMENTS™ combinatiesysteem voor peuters en kleuters biedt een grote verscheidenheid aan keuzemogelijkheden, speelwaarde en materiaal-soorten. Ze zijn standaard verkrijgbaar in drie verschillende kleurcombinaties (rood, groen en limegroen), twee verschillende soorten staanders (staal en hout), twee type glijbanen (kunststof en volledig roestvrijstaal) en een (grond)
verankering naar keuze. Kortom volledige flexibiliteit!

De standaard speelcombinatie voor kinderen van ca. 2 – 6/7 jaar vormt in alle opzichten een duurzame investering. Uitgevoerd in robuuste materialen en voorzien van gevarieerde, bij de leeftijd passende, spelactiviteiten staat zij garant voor urenlang speelplezier. Spelen zoals spelen bedoeld is, tegen een scherpe prijs.

De speelcombinaties met fysieke speelwaarde zijn ontworpen met bijzondere aandacht voor het lichaam. In deze combinaties worden de fysieke mogelijkheden van kinderen extra uitgedaagd. Behendigheid, kracht en grove en fijne motoriek worden gevarieerd getraind. Tegelijkertijd wordt er actief gebruik gemaakt van de zintuigen en ontstaat er begrip voor ruimte en richting.

De speelcombinaties met sociaal/emotionele speelwaarde zijn ontworpen met nadrukkelijke aandacht voor de jonge gebruiker. In deze combinaties staan activiteiten centraal die teamwork, verdraagzaamheid en gevoel van verbondenheid oproepen. Tegelijkertijd stimuleert het gevoel van eigenwaarde en ondersteunt het, het empatisch vermogen van kinderen.

De speelcombinaties met cognitief/creatieve speelwaarde zijn ontworpen met speciale aandacht voor het brein. In deze combinaties zitten gedetailleerde spelaanleidingen die er om vragen nader onderzocht te worden. Inzicht in oorzaak en gevolgreacties vormen aanleiding tot overleg, samenwerking en verdieping. Naast de cognitieve vermogens wordt tegelijkertijd ook de taalvaardigheid verbeterd.

De speelcombinaties met compleet spel hebben het allemaal. Een volledig spelaanbod met de ultieme speelwaarde voor elke speelplek. Een maximaal aantal gedifferentieerde activiteiten stimuleren de verschillende competenties in één product.

Nieuwe kleuren en materialen
De speelcombinaties kunnen worden geleverd in drie kleurthema’s, klassiek (rood/blauw/geel), natuurlijk (groen/grijs) en Stedelijk (lime groen/grijs).
Het MOMENTS™ Combinatie Systeem is beschikbaar voor zowel verankering in de grond als oppervlaktemontage en kan worden uitgevoerd met houten staanders of stalen gecoate staanders (antraciet grijs).Tevens is er de keuze voor een kunststof glijbaan of een RVS glijbaan. Bijzonder en nieuw zijn ook de speel panelen onder de platforms.

Verbeterde toegankelijkheid
Het MOMENTS™ Combinatie Systeem is beter toegankelijk voor o.a. rolstoelgebruikers. Door in het ontwerp nadrukkelijk rekening te houden met bijvoorbeeld diepe treden, voldoende én goede handgrepen, ruime interne zones en een maximum aan speelwaarde aan alle zijden van het speelobject wordt niemand buitengesloten.

Play the KOMPAN way
Spelen is voor álle kinderen ontzettend belangrijk. Spelen is leren en genieten op hetzelfde moment. Door middel van vrij spel leren kinderen over zichzelf en de wereld om hen heen, ze bouwen hun fysieke, emotionele, sociale, cognitieve en creatieve vaardigheden op. Kinderen spelen puur voor hun plezier. Volwassenen zien het ook als een kans om hen iets te leren. Een goed ingerichte speelruimte heeft het evenwicht tussen deze verschillende functies gevonden en stelt altijd het belang van kinderen voorop.

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: