speeltuinbende

vrijdag 20 juni 2014 – De samenstelling van de jury van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award is bekend. Maria Ouwehand (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, NSGK), een ouder-kindteam van de NSGK Speeltuinbende en Hans van Leeuwen (Pleisureworld) vormen onder voorzitterschap van paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster de jury. De Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award wil ondernemers die al met toegankelijkheid bezig zijn zichtbaar maken en belonen.

 Nóg meer aandacht voor toegankelijkheid
Sporter Kees-Jan van der Klooster raakte zelf enkele jaren geleden gedeeltelijk verlamd door een snowboardongeluk. Inmiddels zet hij zich met zijn eigen bedrijf in om misverstanden over de mogelijkheden en onmogelijkheden van mensen met een beperking te veranderen. Hij vindt het dan ook een eer om deel te nemen in de jury van de NSGK Speeltuinbende Award: “Samen spelen is samen ontwikkelen, helaas zien we nog te weinig kinderen met een handicap in speeltuinen. Daarom sta ik achter de NSGK Speeltuinbende!”.

De voltallige jury
Naast Van der Klooster bestaat de jury uit een ouder-kindteam, met één volwassene en twee kinderen (één kind met en één kind zonder handicap) van de NSKG Speeltuinbende. Dit team kan als geen ander bepalen of een speelplek daadwerkelijk bespeelbaar is voor álle kinderen. Maria Ouwehand (NSGK) bekijkt of de aanmeldingen aan de eisen voldoen. Hans van Leeuwen (Pleisureworld) zal als trendwatcher in leisure de inzendingen beoordelen op innovatie.

Over de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award
De NSGK Speeltuinbende Award is een initiatief van Pleisureworld en NSGK en heeft tot doel om ondernemers die met toegankelijkheid bezig zijn zichtbaar te maken en te belonen. Iedereen met een speelplek kan zich aanmelden tot uiterlijk vrijdag 15 augustus. Aanmelden kan via www.pleisureworld.nl/awards/nsgk-speeltuinbende-award. De definitieve winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Netwerk Lunch op maandag 17 november 2014.

Over de NSGK Speeltuinbende
De NSGK Speeltuinbende is een team van kinderen met en zonder handicap die overal in Nederland speelplekken test op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. De Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap.

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: