Inclusieve Speelterreinen

Experts zijn het er over eens dat kinderen met een beperking net zoals andere kinderen hun cognitieve, psychomotorische en sociale vaardigheden én hun onafhankelijkheid moeten ontwikkelen om goed op te groeien. Binnen de grenzen van hun mogelijkheden moeten ze kunnen deelnemen aan dezelfde activiteiten als hun vriendjes zonder beperking. Zij willen net zoals iedereen plezier hebben, samen met de rest.

Bij Proludic is inclusie altijd al een belangrijk onderdeel geweest van onze filosofie. Wij vinden dat alle kinderen het recht hebben om te spelen en toegang moeten hebben tot dezelfde speelvoorzieningen. Als lid van NovaCHILD, een netwerk dat streeft naar innovatie voor het welzijn van kinderen, gaat Proludic nu een stap verder. We gaan de samenwerking aan met de experts van dit netwerk zoals onderzoekers, gezondheidswerkers, specialisten op het gebied van universele ontwerpen, ondersteuningsorganisaties voor kinderen met een beperking.

Samen hebben we de specifieke kenmerken en behoeften van minder valide kinderen in kaart gebracht voor speelterreinen en gekeken welke maatregelen er kunnen worden genomen om verschillen te compenseren en toegankelijkheid voor iedereen te waarborgen. De resultaten van dit werk zijn opgenomen in onze nieuwe Inclusieve Speelterreinen Catalogus die ontwerpers iedere keer kunnen raadplegen wanneer ze een toegankelijk speelterrein willen ontwerpen. In de catalogus bieden we informatie over verschillende uitdagingen op dit gebied en beschrijven we specifieke kenmerken, benodigdheden en mogelijke oplossingen voor het ontwikkelen van een inclusief speelterrein.

De catalogus bevat een schat aan informatie en daarom zeer nuttig voor iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen van speelplaatsen. Voor informatie Proludic, tel: 0485 470724, e-mail: info@proludic.nl.

CategoryNoviteiten
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: