Trendrapport Toegankelijkheid & Zorg

Trendrapport toegankelijkheid en zorg

Niet op voorraad

Prijs: € 37,50 ex. btw
Verzend- en administratiekosten NL: € 7,50
Verschenen: 2012
Genre: trendrapport
Taal: Nederlands

Recreatieondernemers zijn vaak duizendpoten, die veel verschillende disciplines binnen hun bedrijf beheren; o.a. logiesverstrekking, kok, animatie, tuinman en schoonmaken. Maar is de taak van zorg en toegankelijkheid niet een brug te ver? In de publicatie ‘Toegankelijkheid & Zorg’ wordt op een overzichtelijke wijze in kaart gebracht waar de mogelijkheden en kansen liggen.

Kansen
De komende jaren worden de thema’s zorg en toegankelijkheid steeds belangrijker voor de gastvrijheidsbranche

  • Nederland vergrijst;
  • Onder de groep ouderen bevinden zich relatief veel mensen met een beperking;
  • De ‘nieuwe’ generatie ouderen blijft, ondanks beperkingen, steeds langer actief in recreatie en toerisme;
  • Ouderen hebben relatief veel vrije tijd en een groot deel heeft er voor gespaard om na het pensioen van de ‘vrije tijd’ te genieten.

Samenwerken
In de publicatie ‘Toegankelijkheid & Zorg’ krijgt de ondernemer een overzicht van de kansen en de aanpassingen die nodig zijn om de kansen te pakken. We kunnen u alvast verklappen dat bij zorg & toegankelijkheid juist samenwerking met professionals op dit gebied van groot belang is. In de publicatie vindt u dan ook veel informatie over de juiste aanpak van deze samenwerking.

Opbouw

Deel 1: Kansen voor ondernemers
“Weet waar je aan begint.”; In dit deel gaan we in op de kansen; maar plaatsen ook kritische kanttekeningen bij de mogelijkheden.

Deel 2: De verschillende doelgroepen
Iemand in een rolstoel heeft andere voorzieningen nodig als een blinde. In dit hoofdstuk bieden we een profiel van de meest voorkomende beperkingen; en wat deze mensen in de dagelijkse praktijk als belemmering ervaren.

Deel 3: Plan van aanpak
In dit hoofdstuk gaan we in op de aanpassingen en voorzieningen die nodig zijn om de verschillende doelgroepen te kunnen ontvangen. En hoe kun je bepalen wat de kosten en baten zijn van een investering?

Deel 4: Verwijsgids
Een praktisch overzicht van diverse partijen in de markt van zorg en toegankelijkheid die u verder kunnen helpen.

Het boekje bevat ook diverse praktijkvoorbeelden van recreatiebedrijven die met zorg- en/of toegankelijk aan de slag zijn gegaan.

Kennis uit recreatie en zorg
Het boekje is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Zet Brabant en Pleisureworld. Zet Brabant is een organisatie die veel ervaring heeft met zorgverlening en het beoordelen van toegankelijkheid. Pleisureworld kent de wensen en werkwijze van recreatieondernemers.

Prijs € 37,50 excl. BTW en € 7,50 aan administratie en verzendkosten