The Guiltfree Bakery: Belgische student-onderneemster van het jaar

The Guiltfree Bakery: Belgische student onderneemster van het jaar

Een van onze bijzondere ontmoetingen bij de zuiderburen was met Laura Verhulst, Gentse student-onderneemster van het jaar 2016, met haar Guiltfree Bakery. Nog maar 23 jaar, een Pop Up Store in Brugge, eigen Koffiehuis in Gent, catering, een zestal medewerkers en tal van oproepkrachten. Een onderneemster en avonturier in de dop!

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

Uit de serie: “Op avontuur in Vlaanderen”

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen
1. De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske
3. The Guiltfree Bakery: Belgische student-onderneemster van het jaar
4. Food & Dine: Superette, Holy Foodmarket, MeatBalls
5. New Age in Doks:  FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen: Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

[/column]

Laura heeft al haar eigen boek geschreven en overhandigt mij een gesigneerd exemplaar, waarin haar passie wordt beschreven voor alles wat met een lekker toetje te maken heeft. Die liefde van ‘Madam Bakster’ komt voort uit het te veel aan eigen pondjes, wat Laura deed besluiten haar leefstijl te veranderen. Haar zakelijk oog voor een lekker dessert leidde tot de eerste online bestelshop voor desserts. De online bakkerij kent inmiddels zo’n zestig afhaalpunten en ook de horeca heeft Madam Bakster gevonden. In Gent heeft Laura haar eigen Koffiehuis en afgelopen zomer in Brugge een heuse Pop Up store, waar wij te gast waren.

Overhandiging boek Madam Bakster
Overhandiging boek Madam Bakster

De basis voor dit succes zijn de veganistische en biologische recepten, terwijl deze principes niet al te nadrukkelijk op de voorgrond worden gezet om te voorkomen dat de bakkerij in een bepaald hoekje wordt gestopt. Laura is voortdurend op zoek naar nieuwe toetjes en heeft inmiddels 20 partners in haar netwerk. Ze wil een signaal afgeven voor het verantwoord gebruik van voedingsstoffen en het tegengaan van voedselverspilling, terwijl er toch een smaakvol topproduct wordt geserveerd. Een inspiratie voor veel horecagelegenheden.

De partners van de The Guiltfree Bakery hebben onder andere het inventaris geleverd. Zo worden de boekketten veldbloemen in de zaak ook gewoon verkocht (deze komen van www.flvvr.be) en het duurzame hotelporselein komt van Supervaat (www.supervaat.be). De meubels met de slogan “This is not Furniture. These are tools fot togetherness!” worden aan de man gebracht via www.extremis.com.

Voor meer inspiratie: www.madambakster.be of mail Laura direct op info@madambakster.nl.

Handmade in Brugge - Chocolaterie
Handmade in Brugge – Chocolaterie

Handmade in Brugge: kleinschalige ambachten in the picture

Handmade in Brugge is een lokaal initiatief om het kleinschalige ambacht in de kijker  te spelen bij het grote publiek. Je vindt de meeste van de kleine winkeltjes en ateliers onder dit label in de straatjes rond het toeristisch centrum van Brugge. Wij hebben ook een rondje gemaakt langs meer dan twintig kleine winkeltjes met de meest uiteenlopende producten, zoals een lingerieshop met handgemaakte ondermode. Het zijn niet alleen maar truttige oude technieken die je te zien zult krijgen; laat je bijvoorbeeld verrassen door een customized 3D-geprinte titanium bril. Kijk voor de totale lijst aan 69 bijzondere zaken op www.handmadeinbrugge.nl.

Local Vin Du Jardin
Local Vin Du Jardin

Future Food is een lab dat zich bezighoudt met een duurzame omgang met voeding. Door te experimenteren en het mixen van ambachtelijke technieken met innovatieve skills haalt men hier meer uit voeding en zorgt voor de nodige interactiviteit. Zo was er afgelopen zomer bijvoorbeeld een programma ‘Wildplukken in de Stad’ en een Limonade Experiment.

Meer informatie: www.handmadeinbrugge.be/futurefood

Future Food
Future Food

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

In deze serie: “Op avontuur in Vlaanderen” zullen nog volgen:

4. Food & Dine: Superette, Holy Foodmarket, MeatBalls
5. New Age in Doks:  FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen: Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

Reeds verschenen:

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen
1. De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske

3. The Guiltfree Bakery: Belgische student-onderneemster van het jaar

[/column]

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

  • Hof van Saksen
  • Landal Greenparks
  • PUUR Exloo
  • Julianahoeve
  • Aqua Best
  • Wunderland Kalkar DE
  • Beerze Bulten
  • Groepen.NL
  • Gemeenten Lelystad
  • Gemeente Zwolle
  • Midden Limburg
  • Provincie Drenthe
  • TCV Terschelling
  • Kontour Vastgoed
  • Eiland van Maurik
  • Camping Betuwe
  • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

    Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

    Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

    Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.