Orlando

Terwijl de beursborrel van de Recreatie Vakbeurs Hardenberg in volle hevigheid losbarstte met vermoeide maar tevreden standhouders, was ik al weer op weg naar Schiphol. Het ultieme doel van mijn reis was uiteraard een bezoek aan de wondere wereld van Harry Potter in de Universal Studio’s in Orlando. Een nieuwe trekpleister die in de gehele wereld geen gelijke kent.

Het blijkt dat deze innovatieve attractie, waar men drie jaar aan heeft gewerkt, een boost geeft in de vorm van hogere bezoekersaantallen, een toename van bestedingen in food and beverage en een enorme stijging in de verkoop van merchandise. De bezemstelen vliegen je letterlijk om de oren. Het geliefde ‘Butterbeer’ vindt stevig aftrek en er staan lange rijen voor de winkeltjes.

Is dit het bewijs dat wie innoveert tot de winnaars van morgen behoort? Een prettige bijkomstigheid is dat men minder hoeft te grijpen naar het kortingsinstrument en hierdoor stijgt de gemiddelde entreeprijs.

Wellicht dat sommige attractieparken in Nederland hier nog wat van kunnen leren. Ondanks concurrentie van andere organisaties (die naar mijn idee toch iets aan kennis van ons vakgebied missen) is het ons weer gelukt om voor de zesde keer op rij een speciale studiereis te organiseren naar het Mekka van de toeristische industrie.

Samen met Reinoud van Assendelft de Coningh bezoeken wij met onze reisgenoten Animal Kingdom met de fantastische Lion King Show. We keken onze ogen uit bij de Universal Studio’s en hun ‘Island of Adventure’ met de klassiekers als Jaws en live entertainment van de Blues Brothers. EPCOT Center mocht natuurlijk ook niet ontbreken in ons programma.

SORIN is de meest in het oog springende attractie maar opvallend was het Dine and Food Festival. Dit is mijn inziens meer een grote schranspartij waar men tracht de bezoekers zoveel mogelijk te verleiden (te) veel te eten en te drinken. Elk jaar valt er weer iets nieuws te ontdekken dat te maken heeft met het principe van up-selling (geldklopperij). Er zijn nu premium parkeerplaatsen. Betaal $5 extra en je mag direct voor de hoofdingang je auto stallen.

Netwerken doen we uiteraard ook. Daarom bezochten we de Benelux Party. Noch wat onwennig voor de Club van Elf om ook de organisatie ToerNed als volwaardig partner mee te nemen in haar programmering. Het is een gezellig treffen van recreatieondernemers onder elkaar. Bart de Boer van de Efteling opende deze feestelijke receptie. Dit jaar werd ToerNed verwelkomd in de organisatie van samenwerkende dagrecreatiebedrijven Benelux (Belgaparcs-Club van Elf-RECRON-KHN-ToerNed).

De Kick-Off is het openingsevent van de IAAPA beurs, voordat de deuren van de beursvloer open gaan. Het is de grootste vakbeurs in haar soort met ruim 600 standhouders. Winnaar van de Applause Award was het attractiepark DOLLYWOOD waarvan de bekende zangeres eigenaar Dolly Parton de prijs persoonlijk in ontvangst nam.

Bob Rogers van BRC is uitverkozen voor de Hall of Fame. In Nederland staat BRC bekend als het bureau dat verantwoordelijk is voor de Heineken Experience en ook hand heeft in de nieuwe plannen rondom Sportstad Heerenveen.

Ook in Nederland kennen we een Kick-Off Event als start van de Recreatie Vakbeurs Gorinchem. Wij hopen met deze eerste editie van de Nationale Netwerk Lunch een nieuwe traditie te starten. Nu maar hopen dat de bekende brancheorganisaties onder ons dit initiatief ruimhartig zullen ondersteunen.

Het zal spannend worden wie er dit jaar met de Pleisureworld Award vandoor zal gaan en de hoofdprijs van duizend euro in ontvangst mag nemen als aanmoedigingsprijs. Wordt het Prikpoint die inspeelt op de trend van het toenemend aantal fietsen met oplaadbatterijen?

Of de Wheelylift voor een handige oplossing voor het stallen van fietsen? Of toch een boomhut waarin kinderen naar hartelust zullen spelen? Wist u dat maar liefst 25% van de bezoekers aan de Recreatie Vakbeurs Hardenberg een stem heeft uitgebracht? Al deze vakbezoekers uit de doelgroep hebben de tweeëntwintig inzendingen aandachtig bestudeerd!

Hans van Leeuwen, Expert in Leisure
Dir. SLIMMadvies / Initiatiefnemer Pleisureworld

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: