Buitenterrein Fort Resort Beemster

Wie een niche creëert met een vleugje passie, heeft een bijzonder verhaal te vertellen

In de afgelopen weken heb ik tientallen bijzondere locaties in binnen- en buitenland bezocht, waarvan meerdere met een uitgebreid wellness programma. Zo ben ik te gast geweest bij o.a. de bungalowparken van CenterParcs in Frankrijk (Les Trois Forets) en Landal Hof van Saksen in Drenthe. Al eerder bezocht ik ook de wellness faciliteiten van het Bell Rock Hotel in EuropaPark en het Ling Bao Hotel in Phantasialand.

Van een geheel ander kaliber is Fort Resort Beemster. Dit wellness complex met themahotel is gebouwd in een oud fort en beschikt over een restaurant met culinair sterrenniveau. Daarnaast beschikt men over een flexibele in- en outdoor evenementenlocatie. Binnen kan men terecht voor bedrijfspresentaties, vergaderingen en uiteenlopende feesten en partijen. Buiten is een soort dancelocatie voor bruiloften, culinaire feesten en partijen. Alles wat een wellnesslocatie bijzonder maakt aan belevenissen en behandelingen, staat ook bij Fort Resort Beemster op het programma. Van “feet sensation” tot “Polynesia” en van “Hammam Inspiration-Delight” tot Zwangerschapsmassage.

Aanzicht Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster was onderdeel van de Stelling van Amsterdam

Impressie Fort Resort Beemster

Doorkijkraampjes naar buiten

Impressie Fort Resort Beemster

Impressie

Impressie Fort Resort Beemster

Uitstraling

Impressie Fort Resort Beemster

Sauna

Impressie Fort Resort Beemster

Impressie

Impressie Fort Resort Beemster

De verschillende faciliteiten

Impressie Fort Resort Beemster

Impressie

Wij kiezen voor optimale aandacht voor de gast

We zijn in gesprek met Frank Bart, die sinds de opening drie jaar terug onafgebroken blijft (ver)bouwen aan zijn unieke domein. Hij heeft het oude fort voor nop gekocht maar wel met de verplichte investering van ettelijke miljoenen om zijn droom waar te maken. Als aannemer had Frank de nodige bouwkundige ervaring. Met zijn passie voor het wellnessvak trok hij de stoute schoenen aan en ruilde zijn bouwbedrijf in voor een nieuwe uitdaging als eigenaar van een wellness accommodatie.

Bart: “Wij willen beslist geen massaal gebeuren en kiezen voor optimale aandacht voor de gast. Bij ons stopt de mogelijkheid om online te reserveren als we onze limiet behaald hebben. We laten altijd nog wat plaatsen vrij voor gasten die zonder reservering voor de poort staan maar meer laten wij er op een dag echt niet in. Alhoewel de verleiding natuurlijk heel groot is.

In het restaurantgedeelte in de wellness hebben we ruimte voor 150 couverts en het restaurant voor onze geklede gasten heeft plaats voor 40 couverts. Gemiddeld genomen zijn er twee shifts op een dag en dit worden er beslist niet meer. Daarom werken we ook niet met kortingen. Zoals bij andere wellness resorts kennen ook wij jaarabonnementen, maar op dit moment hebben we een wachtlijst. Wij stellen hierin duidelijke normen en verkopen niet onbeperkt.

Fort Resort Beemster is een authentiek gebouw dat onderdeel uitmaakte van de Stelling van Amsterdam en het ligt midden in een natuurlijke omgeving. We hebben de verschillende sauna’s, baden en douches zo hebben weten in te passen dat wie in de Vleermuis sauna zit, door kleine schutraampjes naar buiten kan kijken. Wist je dat de muren twee meter dik zijn? Het is echt een bouwkundige uitdaging geweest.”

Buitenterrein Fort Resort Beemster

Buitenterrein

Douche Fort Resort Beemster

Douche

Impressie Fort Resort Beemster

Impressie buitenterras

Impressie Fort Resort Beemster

Impressie

Restaurant Fort Resort Beemster

Restaurant

Strand lounge Fort Resort Beemster

Strand lounge

Strand lounge Fort Resort Beemster

Strand lounge

Uitstraling Fort Resort Beemster

Uitstraling

Meer dan wellness, beauty & sauna

Ook bij Fort Resort Beemster kan men een meerdaags verblijf boeken in één van de twaalf hotelkamers. Door het unieke karakter van dit concept komen er ook buitenlandse gasten voor een kort verblijf. De Belgen zijn favoriet en ook de Duitsers weten Fort Resort Beemster te vinden. De positionering is vanaf het begin af aan niet alleen gericht op de wellness maar juist ook op het restaurant, de zalen voor de zakelijke markt en het hotel als vrijstaande activiteit. Hierdoor kan het bezoekersrestaurant met 40 couverts op zaterdagavond of doordeweeks helemaal vol zitten terwijl het restaurant van de sauna ook nog eens 150 tafels gevuld heeft.”

Nieuw dit jaar is de unieke dancelocatie: het Ibiza Lounge Terras met rondom een enorme geluidsinstallatie, sfeervolle tenten, ligbedden en barbecue onder de palmbomen. Op zondag heeft men een lazy sunday arrangement waar bezoekers kunnen genieten van soulmuziek met dj’s onder het genot van een heerlijke barbecue en een cocktail. Het kopen van een entreekaart voor de wellness of sauna is niet verplicht en dat maakt dat Fort Resort Beemster een bredere doelgroep kan aanspreken.

“De verleiding is groot om hier echte lucratieve dancefestivals te organiseren maar dat zal niet gebeuren”, laat Frank weten. “Het moet exclusief en beheersbaar zijn.” Reclamebudget is er nauwelijks; mond tot mond reclame doet de rest. “Uiteraard laten we wel van ons horen en hebben we samen met Beemsterkaas een succesvolle landelijke TV commercial gescoord waar we veel boekingen op hebben kunnen noteren. Toch is het belangrijkste kwaliteit, schaarste en optimale aandacht voor de gast.”

Bezoek het buitenterrein zonder wellness Fort Resort Beemster

Bezoek het buitenterrein zonder wellness Fort Resort Beemster

Buitenterrein Fort Resort Beemster

Buitenterrein

Buitenterrein Fort Resort Beemster

Buitenterrein

Buitenterrein Fort Resort Beemster

Buitenterrein

Buitenterrein Fort Resort Beemster

Buitenterrein

Buitenterrein Fort Resort Beemster

Buitenterrein

Buitenterrein Fort Resort Beemster

Buitenterrein

Buitenterrein Fort Resort Beemster

Buitenterrein

Was dit het allemaal?

Frank laat ons weten dat hij nog lang niet klaar is met bouwen. Zo heeft hij de achter het Fort gelegen gracht als eerste op zijn lijstje staan om deze volledig als een zwemvijver aan te pakken. Er komen binnenkort nieuwe hotelkamers bij en over twee jaar hoopt hij een sauna hoog in de bomen op een eiland gelegen in het groen te bouwen. Al met al plannen genoeg.

Mijn bezoek vond plaats samen met Paul Reimink van Reimink Zwembaden. Hij heeft bij Fort Resort Beemster de techniek geleverd voor een optimaal wellness beleving. Ik ben zeer onder de indruk geraakt van de prestaties die hier geleverd zijn. Met name de luxe en details gecombineerd met de oude historie maken het tot een bijzondere locatie. Een groot compliment voor Frank Bart en zijn team van Fort Resort Beemster.

Hans van Leeuwen, trendwatcher & adviseur

Meer over Fort Resort Beemster

Van de vijf forten van de Stelling van Amsterdam, die in de Beemster liggen, heeft er één wel een heel bijzondere bestemming gekregen. Eén van de mooiste eco-chique wellness resorts van Nederland. Achter de historische muren van het Fort aan de Nekkerweg, gaat sinds juni 2012 een bijzonder wellnessresort schuil met bijzondere sauna’s, baden en een prachtige spa, waar sauna,- en wellnessliefhebbers hun hart op kunnen halen. Fort Resort Beemster gelegen in Noord-Holland herbergt een hotel, twee restaurants en diverse zalen op slechts 20 minuten van Amsterdam.

Wellness – Hotel – Restaurant – Vergaderingen – Evenementen – Trouwerijen

www.fortresortbeemster.nl

Tips & Trucs

Deze blog is mede tot stand gekomen door Paul Reimink van Reimink Zwembaden. Paul is een bekende in de wereld van zwembaden en wellness en heeft een lange staat van dienst. Sinds enkele jaren is Reimink Zwembaden ook TOP Partner van Pleisureworld. Een laatste kunststukje van Paul is het spraypark bij De Bongerd in Tuitjehorn (zie afbeelding)

www.reiminkzwembaden.nl

Waterspeeltuin Camping de Bongerd

Waterspeeltuin Camping de Bongerd

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: